αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν δυσκολεύεσαι να παρκάρεις στο Γκάζι, τότε το ερχόμενο Startup Grind Athens είναι μάλλον για εσένα

Αν δυσκολεύεσαι να παρκάρεις στο Γκάζι, τότε το ερχόμενο Startup Grind Athens είναι μάλλον για εσένα

Εξορισμού οι startups ήρθαν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα, στα οποία κανείς μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρει να βρει. Εμείς έχουμε μια μεγαλύτερη αδυναμία σε εκείνες τις εταιρείες που κατάφεραν να κάνουν τη καθημερινότητα μας λίγο πιο εύκολη.

Όπως έκανε το Parkaround, δηλαδή.

Οι ιδρυτές της εταιρείας πρωτοεμφανίστηκαν στη σκηνή του επιχειρείν το 2011 με το Parking Defenders, μια πλατφόρμα «ανταλλαγής» δημόσιων θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Δυστυχώς, η μικρή ανταπόκριση του κοινού τους οδήγησε σε ένα pivot, που φάνηκε σωτήριο!

Το 2013, ο Γιάννης Κατσιώτης και ο Κώστας Αρκάδας έγιναν δεκτοί ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους επιχειρηματίες, σε ένα από τα κορυφαία Accelerators στην Ευρώπη, το Rockstart στο Amsterdam. Για τρεις μήνες η ομάδα δούλεψε πυρετωδώς πάνω στο νέο project και λίγους μήνες αργότερα οι δύο τους, με το βλέμμα στραμμένο στην ελληνική αγορά, παρουσίασαν το ParkAround – μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν τον πλησιέστερο και φθηνότερο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το παρκάρισμα στη πόλη!

Και δε σταματάνε εκεί. Οι δύο τους, όχι μόνο έχουν βοηθήσει πάνω από 160.000 οδηγούς να βρούνε εύκολο πάρκινγκ, εξοικονομώντας αρκετά χρήματα, αλλά η υπηρεσία προσφέρει στους χώρους στάθμευσης ένα σύστημα τιμολόγησης που τους επιτρέπει να προσαρμόζουν τις τιμές τους ανάλογα με την ζήτηση. Οι κενές θέσεις, έτσι, γίνονται περιζήτητες και μπορεί κανείς να βρει θέση πάρκινγκ στην Αθήνα έως και 80% φθηνότερα από την αρχική τιμή.

Σήμερα, το ParkAround συνεργάζεται με περισσότερους από 150 χώρους στάθμευσης στην Αθήνα, τα λιμάνια του Πειραιά και του Βόλου, καθώς επίσης και στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, όπως Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων και Ρόδου. Η εταιρεία έχει κάνει, μάλιστα, τα πρώτα βήματα και στο εξωτερικό και η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στα αεροδρόμια της Βαρκελώνης και της Μάλαγας.

Ο Γιάννης Κατσιώτης θα κάνει την Τρίτη 25 Απριλίου μια «στάση» στο Viva Nest – An IDEA in Fintech και θα μιλήσει στο κοινό του Startup Grind Athens για την ιδιαιτερότητα του κλάδου, πόσο εύκολο είναι να επεκταθείς στο εξωτερικό και να μπεις σε μια αγορά με ετήσιο τζίρο 50 δισ. ευρώ όπως εκείνη της Δυτικής Ευρώπης και ποιο το μέλλον των ελληνικών startups ένα μήνα μετά τη κατάθεση των προτάσεων για το EquiFund.

Αν σας τρομάζει που θα παρκάρετε στο Γκάζι, ξέρετε την απάντηση!

Για κρατήσεις θέσεων κλικ ΕΔΩ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + four =