αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αν δεν μπορείς να απολύσεις ένα φίλο, τότε δεν κάνεις για leader»: Ένας businessman λέει την σκληρή άποψη του

«Αν δεν μπορείς να απολύσεις ένα φίλο, τότε δεν κάνεις για leader»: Ένας businessman λέει την σκληρή άποψη του

Ο Kevin O’Leary είναι επιχειρηματίας, επενδυτής και ένα μεγάλος μέρος του κοινό τον γνωρίζει από τη συμμετοχή του στην αμερικανική εκπομπή «Shark Tank». Μπήκε στον κόσμο της επιχειρηματικότητας το 1983, όταν ίδρυσε την τεχνολογική εταιρία SoftKey Software Products, στο διαμέρισμα του. Και έκτοτε μετρά πολλές σημαντικές στιγμές.

Μιλώντας στο inc.com εξήγησε μερικά από τα πράγματα που έχει μάθει, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα από μια διαδρομή γεμάτη επιτυχίες, αποτυχίες, ρίσκα και εμπειρίες κάθε είδους.

«Να ακούτε τη διαίσθηση σας» τονίζει ο γνωστός businessman.

Και συμπληρώνει: «Τα μεγαλύτερα λάθη μου, τα έκανα όταν η διαίσθηση μου, είπε “όχι” αλλά εγώ το παράβλεψα και το έκανα. Έτσι έχασα εκατομμύρια. Κάθε φορά που άκουσα τη διαίσθηση μου, έκανα το σωστό». Όπως εξηγεί, η διαίσθηση είναι ένα δώρο για κάθε επιχειρηματία και πρέπει να την αξιοποιεί.

Μίλησε και για τις δύσκολες στιγμές. Ο ίδιος ήταν επικεφαλής σε επιχειρήσεις που δημιούργησε μαζί με φίλους. Αλλά καθώς τα εκάστοτε projects εξελίσσονταν, έπρεπε να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Να χαλάσει φιλίες και να απολύσει φίλους. «Οι business είναι πρώτα» όπως λέει με ξεκάθαρο τρόπο. «Θα χρειαστεί να απολύσεις φίλους αν είσαι επιχειρηματίας. Θα έρθει αυτή η ημέρα κι αν δεν το πραγματοποιήσεις, τότε δεν κάνεις για leader» καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − eight =