αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν δεν ακολουθήσεις τα τρελά όνειρα σου, θα το μετανιώσεις: Μια νέα έρευνα παραθέτει μερικά πράγματα που πρέπει να δεις

Αν δεν ακολουθήσεις τα τρελά όνειρα σου, θα το μετανιώσεις: Μια νέα έρευνα παραθέτει μερικά πράγματα που πρέπει να δεις

Είναι μια κατάσταση στην οποία πιθανότατα έχεις βρεθεί και εσύ. Μπορεί να είσαι ακόμα μέσα σε αυτή. Ενώ θέλεις να κάνεις κάτι συγκεκριμένο στη ζωή σου, τελικά καταλήγεις να κάνεις κάτι άλλο. Πας, δηλαδή, σε έναν πιο «συντηρητικό» δρόμο, ο οποίος συνήθως συμβαδίζει με αυτά που θέλουν οι γονείς, οι φίλοι ή οι καθηγητές σου. Για παράδειγμα, σου λένε να βρεις μια σταθερή, καλοπληρωμένη δουλειά, χωρίς πολλά ρίσκα. Ακόμα κι αν εσύ μέσα σου θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας ή καλλιτέχνης.

Τελικά, πρέπει να επιλέξεις τον δρόμο που οδηγεί προς την λογική ή εκείνον που θα σε φτάσει (ίσως) στο δικό σου τρελό όνειρο;

Είναι μια κατάσταση που βλέπουμε και στην Ελλάδα. Με αρκετούς νέους να επιλέγουν τελικά τον πρώτο δρόμο. Παρόλο που μπορεί να έχουν μια ιδέα για να δημιουργήσουν κάποιο δικό τους project, τελικά καταλήγουν να πάνε σε πιο ασφαλείς επιλογές, ακόμα και με λίγα χρήματα. Πάνε σε δρόμους με λιγότερο ρίσκο.

Η απόφαση που θα λάβεις είναι προσωπική. Έρχεται όμως μια νέα έρευνα, η οποία παραθέτει κάποια πράγματα που πρέπει να ακούσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου Cornell και του New School for Social Research, αν δεν ακολουθήσεις τα τρελά όνειρα σου, θα το μετανιώσεις περισσότερο, από ότι αν δεν ακολουθήσεις τον δρόμο του «πρέπει».

Για να καταλήξουν οι ερευνητές σε αυτό το συμπέρασμα, μάζεψαν εκατοντάδες νέους οι οποίοι ένιωθαν λυπημένοι με την ζωή τους. Και προσπάθησαν να εντοπίσουν την… πηγή της λύπης. Όπως προέκυψε λοιπόν, οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν λυπημένοι επειδή ακριβώς δεν ακολούθησαν τα τρελά όνειρα τους, σε κάποια φάση της ζωής τους.

Δεν κατάφεραν να φτάσουν στον «ιδανικό εαυτό» τους, έτσι όπως οι ίδιοι τον φαντάζονταν. Αν λοιπόν έχεις μια ιδέα ή μια σκέψη για το που ακριβώς θέλεις να φτάσεις στην ζωή σου, τα δεδομένα μάλλον είναι ξεκάθαρα: Κάνε τα πάντα για να φτάσεις εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =