αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑνατροπή δεδομένων: Ναυαγεί η πώληση των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Ανατροπή δεδομένων: Ναυαγεί η πώληση των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Άγονος κατέστη ο διεθνής διαγωνισμός της ΕΒΖ για την πώληση των δύο θυγατρικών εργοστασίων στη Σερβία. Οπως πληροφορείται η Καθημερινή σε λίγη ώρα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης προς το Χρηματιστήριο, όπου θα αναφέρεται ότι οι τρεις δεσμευτικές προσφορές που είχαν υποβληθεί από τα σχήματα που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις θυγατρικές εταιρείες της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία κατέθεσαν χαμηλές προσφορές σε σχέση με την τωρινή αξία των 2 εργοστασίων.

Οι υποψήφιοι αγοραστές ήταν η κοινοπραξία της γαλλικής Cristal Union με την κροατική Viro Tvornica, η αυστριακή Agrana και η σερβική MK Group. Σημειώνεται ότι και από τους τρεις ενδιαφερόμενους είχαν ζητηθεί βελτιωμένες οικονομικές προσφορές.

Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός, που προκηρύχθηκε φέτος στο τέλος Ιανουαρίου, αφορά στην πώληση του συνόλου των 776.564 μετοχών της εταιρείας AD Fabrica Secera Sajkaska Zabali και του συνόλου των 550.729 μετοχών της εταιρείας Crevnka Fabrica Secera AD Crevnka που κατέχει η ΕΒΖ ΕΒΖ 0,00%, στις δύο προαναφερόμενες θυγατρικές της (ποσοστά 92,6% και 87,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου των δύο εταιρειών αντίστοιχα). Σημειώνεται ότι οι προσφορές κατατέθηκαν και συνοδεύονται με εγγυητική ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Μετά αυτή την εξέλιξη θα υπάρξει σύσκεψη της ΕΒΖ με την πιστώτρια τράπεζα για το μέλλον ίσως ενός επόμενου διαγωνισμού ή άλλης επενδυτικής κίνησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 13 =