αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑνατροπή δεδομένων: Μπήκε και κινεζικός κολοσσός στη διεκδίκηση της Cyta

Ανατροπή δεδομένων: Μπήκε και κινεζικός κολοσσός στη διεκδίκηση της Cyta

Τρεις τελικά είναι οι υποψήφιοι επενδυτές – αγοραστές της Cyta Hellas. Και αυτό καθώς, πέραν των Wind και Vodafone, προσφορά κατέθεσε και η PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom, γνώστη της ελληνικής αγοράς και συνεργάτη σε ορισμένα project της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, μητρικής της Cyta Hellas.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η PCCW έχει παρουσία στην Ελλάδα, προσφέροντας τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε μεγάλες επιχειρήσεις και εγχώριους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ενώ το 2014 είχε εξαγοράσει την Crypteia Networks, μία ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Επίσης προ τριετίας είχε κατέλθει μαζί με τη Cyta (και τη ΖΤΕ) στο προϋπολογισμού 161 εκατ.ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) έργο για την “Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές “Λευκές” Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης –Αξιοποίησης των Υποδομών”, πιο γνωστό ως Rural Broadband.

Εφόσον οι μη δεσμευτικές προτάσεις που κατέθεσαν οι τρεις ενδιαφερόμενοι αξιολογηθούν από τους συμβούλους (PwC Ελλάδας, η δικηγορική εταιρεία Μπερνίτσας και η Γεωργιάδης και Πειλίδης LLC Κύπρου) ότι πληρούν τους όρους του διαγωνισμού, θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πλήρη οικονομικά στοιχεία της θυγατρικής του κυπριακού τηλεπικοινωνιακού ομίλου και στη συνέχεια θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 7 =