αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑνάλυση: Θα δούμε ιπτάμενες μεταφορές από την Uber μέσα στο 2017;

Ανάλυση: Θα δούμε ιπτάμενες μεταφορές από την Uber μέσα στο 2017;

Κάνε το εικόνα: Βρισκόμαστε στα γραφεία μιας εταιρίας. Ένας κουστουμαρισμένος άνδρας πλησιάζει το ασανσέρ για να αποχωρήσει από το κτίριο. Αλλά αντί θα πάει προς τα κάτω, κατευθύνεται… προς τα πάνω. Στην ταράτσα. Εκεί τον περιμένει ένα αυτόνομο ιπτάμενο όχημα της Uber για να τον πάει στον προορισμό του.

Εντάξει, ίσως κάνουμε αρκετά χρόνια να δούμε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, όπως σημειώνει το αμερικανικό site The Verge, δεν απολύεται να δούμε τις πρώτες εναέριες διαδρομές φέτος. Η τεχνολογία τρέχει πλέον με τρελούς ρυθμούς. Ποιος μπορούσε να προβλέψει άλλωστε, ότι μέσα στο 2016 θα βλέπαμε τα πρώτα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, αν κυκλοφορούν στους δρόμους;

Η Uber σχεδιάζει ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα φέτος. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από την αρχή της χρονιάς, έριξε ακόμα περισσότερο τις τιμές της, έτσι ώστε να πιέσει τους ανταγωνιστές της. Παράλληλα, τα αυτόνομα τζιπ της θα κινηθούν σε διάφορε πόλεις, μετά την αποχώρηση τους από το… αχάριστο Σαν Φρανσίσκο. Πρώτοι προορισμοί αναμένεται να είναι η Αριζόνα και το Μίσιγκαν. Μην ξεχνάμε και τα αυτόνομα φορτηγά, τα οποία διαχειρήζεται μέσω της εταιρίας Otto, την οποία έχει εξαγοράσει. Το πρώτο δρομολόγιο έγινε μέσα στο ’16 και λογικά θα δούμε και άλλα φέτος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η Uber εργάζεται πυρετωδώς για να βγάλει πρώτη και τα «ιπτάμενα ταξί». Όπως και με τα αυτόνομα τζιπ της, και εδώ ο τεχνολογικός γίγαντας θέλει να είναι πρωτοπόρος. Να είναι η πρώτη εταιρία στον κόσμο που θα λανσάρει κάτι τέτοιο. Από την άλλη μεριά, ο τεχνολογικός γίγαντας ενθαρρύνει startups να ασχοληθούν με το κομμάτι της αεροναυπηγικής. Για να έχει περισσότερους ανταγωνιστές; Μάλλον, όχι. Πιθανότατα, η Uber θέλει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, και μόλις δει μια «μικρή» επιχείρηση να κάνει δυναμικά βήματα εξέλιξης στον συγκεκριμένο τομέα, να την εξαγοράσει όπως έκανε με την Otto στα φορτηγά.

Ανεξάρτητα από το αν θα δούμε τα ιπτάμενα αυτόνομα οχήματα της Uber μέσα στο 2017, ένα είναι σίγουρο: Δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα. Όπως είδαμε και στο έτος που μόλις ολοκληρώθηκε, πλέον έχουμε τεχνολογικές ειδήσεις από διάφορα πεδία, σχεδόν κάθε μέρα που περνά. Ποιος ξέρει, σε τι σημείο θα βρισκόμαστε σε 12 μήνες από σήμερα.

uber_20flying_20car-0

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + twelve =