αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑλλαγές στο εσωτερικό της Airbus Group- Θα «κοπούν» σίγουρα θέσεις εργασίας

Αλλαγές στο εσωτερικό της Airbus Group- Θα «κοπούν» σίγουρα θέσεις εργασίας

Η Airbus Group αναμένεται να συγχωνεύσει τα κεντρικά της γραφεία και να περικόψει έναν αδιευκρίνιστο αριθμό των θέσεων εργασίας με βάση ενός νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης, για την βελτίωση της κερδοφορίας και για να εστιάσει πιο ξεκάθαρα στην μεγαλύτερή της μονάδα που κατασκευάζει αεροσκάφη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Tom Enders, δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση θα αποδώσει σημαντική εξοικονόμηση, θα διευκολύνει την ταχύτερη λήψη αποφάσεων και θα συρρικνώσει ένα κενό κερδοφορίας με την ανταγωνιστική Boeing.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, η μεγαλύτερη εταιρεία αεροναυπηγικής της Ευρώπης δήλωσε πως θα ενοποιήσει τα κεντρικά γραφείου του ομίλου και των δραστηριοτήτων εμπορικών αεροσκαφών, για τα οποία είναι περισσότερο γνωστή η Airbus.

“Δεν προσπαθούμε απλώς να μειώσουμε το κόστος από το τελευταίο επίπεδο, ξεκινάμε από την κορυφή της εταιρείας”, δήλωσε ο Enders.

Η συγχώνευση της εταιρικής δομής με τη μονάδα αεροσκαφών, σύντομα θα αποδώσει οικονομικά οφέλη. “Θα περίμενα, ξεκινώντας ήδη από το επόμενο έτος, ότι θα δούμε κάποιες από αυτές τις εξοικονομήσεις να περνάνε στην κερδοφορία”, αναφέρει ο Enders σε συνέντευξή του.

Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας δεν θα είναι “ασήμαντες” αν και μικρότερες από τις σχεδόν 8.000 περικοπές στην προηγούμενη αναδιοργάνωση. Ο στόχος, δήλωσε, θα είναι να καταστήσει τις διοικητικές τάξεις “όσο το δυνατό περισσότερο ενδελεχείς και ουσιαστικές”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + eleven =