αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκόμα μια αξιολόγηση οδεύει προς κλείσιμο

Ακόμα μια αξιολόγηση οδεύει προς κλείσιμο

Πρόοδος καταγράφηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες, με προσδοκίες για την επιστροφή των κλιμακίων την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, χωρίς πάντως να καθοριστεί από σήμερα συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στη συνάντηση υπό το συντονισμό του προέδρου του Εurogroup, μετείχαν οι Κλάους Ρέγκλινγκ (επικεφαλής ΕΜΣ), Μπενουά Κερέ (Εκτελεστικό μέλος ΕΚΤ), Μάρκο Μπούτι (Γενικός Διευθυντής Κομισιόν), καθώς επίσης οι επικεφαλής των θεσμών στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης και ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας (EWG) του Εurogroup, Τόμας Βίζερ.

Ντέισελμπλουμ: Είμαστε κοντά σε κοινό έδαφος για την επιστροφή των θεσμών

Για σημαντική πρόοδο έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως «είμαστε κοντά σε κοινό έδαφος ώστε οι θεσμοί να επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα».

Ο κ. Ντέισελμπλουμ πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, θα προβούν σε ανασκόπηση της περαιτέρω προόδου για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Τόνισε επίσης ότι είναι σαφές πως η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 13 =