αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΊσως είμαστε κοντά στο πλήρες drag ‘n’ drop στις συσκευές Android

Ίσως είμαστε κοντά στο πλήρες drag ‘n’ drop στις συσκευές Android

Η λειτουργία drag ‘n’ drop ήταν (και είναι) μία από τις μεγαλύτερες ευκολίες για το χρήστη σε επίπεδο UI την οποία έφεραν τα Mac στη ζωή μας (αν και η αλήθεια είναι ότι έγινε ευρέως γνωστή μέσω των Windows). Ωστόσο, είναι κάτι που λείπει από τα Android smartphones εξ’αρχής, τουλάχιστον στο βαθμό που θα το θέλαμε να υφίσταται.

Ως γνωστόν, το Android υποστηρίζει drag ‘n’ drop αλλά σε περιορισμένο βαθμό και για πολύ συγκεκριμένες ενέργειες, όπως π.χ. την αναδιάταξη των icons στην επιφάνεια εργασίας. Ωστόσο, μια πατέντα της Google αποκαλύπτει τα σχέδιά της για την επέκταση της λειτουργίας αυτής και σε άλλα επίπεδα, όπως για το εύκολο άνοιγμα ενός αρχείου με διάφορες εφαρμογές ή τη μεταφορά αρχείων από φάκελο σε φάκελο.

Patent-image

Επίσης, θα διευκολύνει πολύ τους χρήστες σε περιπτώσεις που πρέπει να κάνουμε select ένα κείμενο ή αριθμό, έπειτα copy και στη συνέχεια paste σε μια άλλη εφαρμογή. Το drag ‘n’ drop κειμένου και αριθμών θα έλυνε και αυτό το πρόβλημα, αυξάνοντας την παραγωγικότητα της πλατφόρμας, όπως σημειώνει το Digitallife.gr.

Μένει να δούμε πότε και αν η Google θα αποφασίσει να ενσωματώσει το “νέο” drag ‘n’ drop στο Android και με ποιους τρόπους, αλλά και κατά πόσο θα το υποστηρίξουν οι developers.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 14 =