αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈφυγε από το πανεπιστήμιο και τώρα έχει μια εταιρία 1 δισ. δολαρίων: Αυτός ο CEO δίνει 3 συμβουλές

Έφυγε από το πανεπιστήμιο και τώρα έχει μια εταιρία 1 δισ. δολαρίων: Αυτός ο CEO δίνει 3 συμβουλές

O Ryan Holmes είχε πάντα την επιχειρηματικότητα στο μυαλό του. Όταν ήταν μικρός, έπλενε τζάμια για να βγάλει χρήματα, ενώ όταν ήταν πλέον έφηβος, αποχώρησε από το University of Victoria, αφού δεν μπορούσε να… περιμένει για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Άνοιξε ένα κατάστημα που έφτιαχνε πίτσες το 1998.

Βλέποντας την άνοδο του ίντερνετ, ο ίδιος θέλησε να δημιουργήσει κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Έμαθε να γράφει κώδικα, και το 2000 έφτιαξε μια εταιρία που κατασκεύασε websites και παρείχε ψηφιακές υπηρεσίες γενικότερα. Με το όνομα Invoke.

Το 2008 πήγε ακόμα παρακάτω. Τότε είδε την άνοδο των social media. Και αποφάσισε να ιδρύσει την Hootsuite. Μια εταιρία διαχείρισης social media. Σήμερα, η εταιρία έχει πάνω από 16 εκατ. ενεργούς χρήστες και η αξία της ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. Έχει πάνω από 1.000 εργαζομένους και ο ίδιος είναι CEO.

«Πρέπει να καταλάβεις το πότε είσαι σε θέση να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους, και να εξασφαλίσεις ότι όλοι θα κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση» τονίζει ο Ryan Holmes μιλώντας στο CNBC.

Μετά από όλη την ανατρεπτική διαδρομή την οποία ακολούθησε, ο πετυχημένος επιχειρηματίας δίνει 3 συμβουλές.

1- Ξεκίνα με το «γιατί»: Όπως εκτιμά ο Holmes πολλού άνθρωποι στέκονται στο «πως» και ξεχνούν το «γιατί». Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν κάνεις κάτι, πρέπει να ξεκινάς με το γιατί το κάνεις. Ποιος είναι ο σκοπός σου και γιατί κάνεις κάποιες κινήσεις, απορρίπτοντας κάποιες άλλες.

2- Επικοινώνησε συχνά: Είναι επίσης σημαντικό, όσο μεγαλώνεις επιχειρηματικά, να επικοινωνείς με την ομάδα. Ο Holmes μιλά συχνά με την ομάδα του. Συζητά μαζί τους για τα επιτεύγματα που έχουν πετύχει το προηγούμενο χρονικό διάστημα και υπενθυμίζει τις αξίες τις εταιρίας. Πάντα φτάνοντας στο «γιατί».

3- Επαφή πρόσωπο με πρόσωπο: Σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επικοινωνήσεις με κάποιον. Από emails μέχρι social media. Όμως η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο παραμένει η πιο ουσιαστική. Απλά πες στον άλλον: «Ωραία, ας συναντηθούμε να μιλήσουμε για αυτό».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 8 =