αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈτσι ξεκίνησαν όλα: Πως δημιουργήθηκε η Google και το σπουδαίο μάθημα που βγαίνει από την ιστορία της

Έτσι ξεκίνησαν όλα: Πως δημιουργήθηκε η Google και το σπουδαίο μάθημα που βγαίνει από την ιστορία της

Σήμερα όλοι ξέρουν την Google. Είναι ο τεχνολογικός κολοσσός που περιλαμβάνει πολλά προϊόντα και υπηρεσίες κάτω από την «ομπρέλα» του. Έχοντας φυσικά και την διάσημη μηχανή αναζήτησης. Ήταν αυτή, που πριν αρκετά χρόνια αποτέλεσε την αφετηρία για να ξεκινήσει ένα μαγικό ταξίδι. Με «καπετάνιους» τον Larry Page (αριστερά στη φωτο) και τον Sergey Brin (δεξιά).

Πως όμως ξεκίνησαν όλα; Ο Larry Page σε ηλικία μόλις 6 χρονών, πήρε στα χέρια του το πρώτο του κομπιούτερ. Και αμέσως κατάλαβε το πάθος του για τους υπολογιστές. Στα 12 του, διάβασε μια βιογραφία του Nicola Tesla, ο οποίος πέθανε έχοντας χρέη, αφού έκανε πολλές επενδύσεις που δεν του απέφεραν τα αναμενόμενα. Κατάλαβε κάτι από αυτή την ιστορία: «Το να επενδύεις σε πράγματα δεν είναι καλό, αν δεν μπορείς να τα βγάλεις στον κόσμο, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι», όπως έχει σημειώσει ο Larry Page.

Τελικά, ο ίδιος αποφάσισε ότι θέλει να φτιάξει κάτι μεγάλο, με το βλέμμα… στο μέλλον. Ήθελε να οργανώσει τις πληροφορίες που υπάρχουν στον κόσμο, και ο καθένας να μπορεί να βρει αυτό που αναζητά, με μερικά κλικ. Τότε ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στην ιδέα, Page και Brin. Οι δυο τους πίστεψαν στο κοινό όραμα. Μέσα από τα φοιτητικά τους δωμάτια άρχισαν να δουλεύουν πάνω στο νέο project. Μάλιστα, δανείστηκαν υπολογιστές από φίλους, έτσι ώστε να φτιάξουν ένα πρώτο δίκτυο.

Μετά από περίπου ένα χρόνο, αποφάσισαν να αδειοδοτήσουν την πλατφόρμα τους. Έψαξαν για επενδυτές. Αλλά κανείς δεν ήθελε το προϊόν τους. Όμως οι δύο φιλόδοξοι νέοι συνέχισαν να επιμένουν, αφού πίστευαν στην ιδέα τους. Συνέχισαν να αναπτύσσουν την μηχανή αναζήτησης, μέχρι να μπορέσουν να την βγάλουν στο κοινό οι ίδιοι. Σύντομα, η μηχανή αναζήτησης έγινε η πιο δημοφιλής ανάμεσα στους χρήστες του Στάνφορντ.

Τότε προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα: Χρειάζονταν περισσότερους servers για να μπορέσουν να αντέξουν την ζήτηση του κοινού. Αλλά δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν περισσότερα κομπιούτερ. Τότε σκέφτηκαν να ρωτήσουν διάφορες βιβλιοθήκες, μήπως είχαν να τους δώσουν περισσευούμενος υπολογιστές. Τελικά, η Google παρέμεινε online και όσο πέρναγε ο καιρός, τράβαγε τα βλέμματα μεγάλων επενδυτών.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, το project των δύο νέων επιχειρηματιών «εκτοξεύτηκε». Και έγινε αυτό που όλου γνωρίζουμε σήμερα: Η Google.

«Όταν οι άλλοι έχουν αμφιβολίες, μην τα παρατάς, μην υποχωρείς», έχει πει ο Larry Page. Και αυτό είναι ένα από τα πολλά μαθήματα, που πρέπει να κρατήσουμε από αυτή την ιστορία.

Beginning of Google

The Ones Who Are Crazy Enough to Think They Can Change the World Are the Ones That Do – BornRealist Tech

Posted by BornRealist Tech on Montag, 1. Januar 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − two =