αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Έτσι θα πάμε στον Άρη»: Ο Έλον Μάσκ μιλά για το διαστημικό σχέδιο του

«Έτσι θα πάμε στον Άρη»: Ο Έλον Μάσκ μιλά για το διαστημικό σχέδιο του

Ο Elon Musk, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου Αστροναυτικής τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε διεξοδικά στο Διαπλανητικό Σύστημα Μεταφορών (ITS), αλλά ελάχιστες ήταν οι πληροφορίες που έδωσε για το πώς θα είναι η ζωή των πρώτων αποίκων στον Άρη. Κατά τη διάρκεια ενός Reddit AMA, απάντησε σε μερικές χαρακτηριστικές ερωτήσεις χρηστών, με τις οποίες δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια της ίδιας της SpaceX.

Όταν ρωτήθηκε για τις πρώτες αποστολές στον κόκκινο πλανήτη, ο Musk απάντησε ότι το διαστημόπλοιο Red Dragon που θα σταλεί μέσα στο 2018, ή πιθανότερα το 2020, θα αποδείξει την ικανότητα της SpaceX να προσγειωθεί στον Άρη και σε δεύτερη φάση να πειραματιστεί με τις χημικές αντιδράσεις, προκειμένου να βρει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να εξάγει μεθάνιο και νερό από την ατμόσφαιρα του συγκεκριμένου πλανήτη. Αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις αποστολές επιστροφής από τον πλανήτη Άρη στη γη.

Όπως σημειώνει το Digitallife.gr, το πρώτο διαστημόπλοιο του Διαπλανητικού Συστήματος Μεταφορών (ITS), το οποίο φέρει την ονομασία «Heart of Gold», θα διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής προωθητικού καυσίμου. Η πρώτη επανδρωμένη πτήση στη συνέχεια θα μεταφέρει μερικούς αποίκους και τον εξοπλισμό για τη δημιουργία μιας στοιχειώδους βάσης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα εγκατάσταση. Σταδιακά, θα γίνει προσπάθεια να διπλασιαστεί ο αριθμός των πτήσεων κάθε 26 μήνες, όταν η γη με τον Άρη βρίσκονται σε τροχιά.

Ο Musk παράλληλα απάντησε και σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τη φύση του πυραύλου του ITS, ενώ σχολίασε και τον αριθμό των G που θα μπορέσει να διατηρήσει ο προωθητήρας κατά την επιστροφή του στη γη, προκειμένου αυτός να μπορέσει να ξαναχρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα που αφορούσαν τη χρηματοδότηση όλων αυτών των μεγαλεπήβολων σχεδίων, με το ύψος που χρειάζεται η SpaceX να αγγίζει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =