αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Έτσι θα είναι η ζωή μας με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης»: O Stephen Hawking εξηγεί

«Έτσι θα είναι η ζωή μας με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης»: O Stephen Hawking εξηγεί

Στο παρελθόν ο διάσημος επιστήμονας Stephen Hawking, έχει δηλώσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη, θα είναι «το καλύτερο ή το χειρότερο πράγμα που θα συμβεί στην ανθρωπότητα». Σε νέες του δηλώσεις, ο ίδιος προτείνει τη δημιουργία ενός Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, που θα έχει ως στόχο να ασχολείται με την εξέλιξη της εν λόγω τεχνολογίας.

Μάλιστα, ο Stephen Hawking μίλησε αυτή τη φορά για τα θετικά από την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης.

«Τα πιθανά οφέλη από την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι τεράστια» τόνισε ο ίδιος.

Ενώ παράλληλα συμπλήρωσε ότι «δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τι ακριβώς θα γίνει αν μαζί με τα δικά μας μυαλά, υπάρξει και η τεχνητή νοημοσύνη στον πλανήτη. Ίσως να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε ένα μέρος της ζημιάς που έχουμε κάνει στον φυσικό πλούτο του πλανήτη. Και φυσικά θα στοχεύσουμε στην εξάλειψη των ασθενειών και της φτώχειας».

Όπως λέει ο γνωστός φυσικός, κάθε πτυχή της ζωής μας θα μεταμορφωθεί. Με λίγα λόγια, αν η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης γίνει με επιτυχία, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία του πολιτισμού μας.

Ο Stephen Hawking δεν παρέλειψε να αναφερθεί και επικριτικό τρόπο και στο κομμάτι της ιστορίας, όπως σημειώνει ο Guradian. «Ξοδεύουμε πολύ χρόνο από τη ζωή μας για να μελετούμε την ιστορία. Η οποία, ας το παραδεχτούμε, είναι σε μεγάλο βαθμό η ιστορία της χαζομάρας. Είναι μια ευχάριστη αλλαγή ότι οι άνθρωποι αποφασίζουν να μελετήσουν το μέλλον της νοημοσύνης» λέει χαρακτηριστικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =