αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈτοιμοι για αγγελίες απευθείας στο FB; Το Facebook Marketplace ήρθε στην Ελλάδα

Έτοιμοι για αγγελίες απευθείας στο FB; Το Facebook Marketplace ήρθε στην Ελλάδα

Το Facebook Marketplace ξεκινά επίσημα τη λειτουργία του για πώληση/ζήτηση αγαθών μέσω αγγελιών και στην Ελλάδα. Σε σχετικό pre-briefing για τη νέα υπηρεσία, έγινε γνωστό ότι σταδιακά θα εμφανιστεί στο Facebook app των χρηστών, με το rollout της να ξεκινά, σε περίπου 5% των Ελλήνων χρηστών. Μέσω του Facebook Marketplace, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν και να οργανώνουν ευκολότερα τις αγγελίες τους, κάτι που μέχρι σήμερα γινόταν μέσω των Buy & Sell groups. Τα groups αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν, παράλληλα με το Marketplace, όμως οι χρήστες τους θα ενημερωθούν για τη νέα υπηρεσία και θα τους προταθεί η μετάβαση σε αυτήν.

Σε ερώτηση του Digitallife.gr, προς τον εκπρόσωπο του Facebook, ο ίδιος απάντησε πως το Marketplace δεν αφορά επιχειρήσεις/σελίδες αλλά μόνο ιδιώτες/απλούς χρήστες του Facebook, ενώ για την προστασία των αγοραστών/πωλητών θα λαμβάνονται ορισμένα μέτρα ώστε να αποκλείονται οι επίδοξοι απατεώνες από την πλατφόρμα, μέσω και του feedback συστήματος. Το Facebook Marketplace είναι μια δωρεάν πλατφόρμα και ο χρήστης δε θα επιβαρύνεται οικονομικά με κάποιο τρόπο για τη χρήση της, ενώ δε θα χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση πληρωμών προς τον πωλητή, απλώς θα διευκολύνει τις δύο πλευρές να έρθουν σε επαφή μέσω αυτής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δόθηκαν, περίπου 18.000.000 αγγελίες δημιουργήθηκαν στο Facebook, στις Η.Π.Α., το Μάιο του 2017, δίνοντάς μας μια γενική εικόνα για το μέγεθος των αγοραπωλησιών που πραγματοποιούνται μέσω του δημοφιλούς social media. Αντίστοιχα στοιχεία για την ελληνική αγορά δεν είναι διαθέσιμα, προς το παρόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =