αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται το «CareerFair.4all 2017: Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία»

Έρχεται το «CareerFair.4all 2017: Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία»

Μετά την περσινή επιτυχία, το CareerFair.4all επανέρχεται και φέτος στις 29 Απριλίου 2017 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με τον τίτλο CareerFair.4all “People with Abilities, Companies with Perception”. Βασικός άξονας του Career Fair.4all είναι η προσωπική επαφή των ατόμων με στελέχη εταιρειών μέσω της πραγματοποίησης συνεντεύξεων ή της συζήτησης πάνω στο βιογραφικό του υποψηφίου και η ενδυνάμωση του επαγγελματικού τους προφίλ. Φέτος σκοπός μας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ακόμη μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας για την ανάγκη και τα οφέλη ένταξης στον εργασιακό χώρο ενός ενεργού ανθρώπινου δυναμικού που παραμένει αναξιοποίητο. Κύριος στόχος είναι η συμμετοχή περισσότερων ατόμων με αναπηρία, η προσέλκυση περισσότερων εταιριών, η πραγματοποίηση περισσότερων συνεντεύξεων με απώτερη επιδίωξη την ένταξη των ατόμων αυτών στην αγορά εργασίας.

Το περσινό CareerFair.4all: Ήδη από τη διοργάνωση του πρώτου Career Fair.4all, περισσότερα από 250 Άτομα με Αναπηρία αλληλεπίδρασαν με πάνω από 20 επιχειρήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών και του εμπορίου.  Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1100 συναντήσεις/συνεντεύξεις και συγκεντρώθηκαν πάνω από 230 βιογραφικά.

Προετοιμασία των συμμετεχόντων: Πριν το CareerFair.4allθα πραγματοποιηθεί ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους συμμετέχοντες της Ημέρα Καριέρας, σχετικά με το πώς να συντάξουν το βιογραφικό τους και να πραγματοποιήσουν μία επιτυχημένη συνέντευξη με τις εταιρείες. Tο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου, 18.00-21.00, στο The Cube Athens (Κλεισόβης 8, Αθήνα) και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και ανάλογο σεμινάριο για τις συμμετέχουσες εταιρείες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο CareerFair.4all 2017 στο link: https://ethelon.typeform.com/to/v6w0rh

Προσβασιμότητα:Τόσο το The Cube Athens όσο και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων είναι πλήρως προσβάσιμοι και διαθέτουν τουαλέτα και parking (Tεχνόπολη)για ΑμεΑ και η οργανωτική θα φροντίσει για την υπόλοιπη προσβασιμότητα της εκδήλωσης με διερμηνείς τόσο στο σεμινάριο όσο και κατά τη διάρκεια του CareerFair.4all, χάρτες σε Braille γραφή, μεγαλογράμματη γραφή, συνοδοί, κ.α.

Παράλληλες δραστηριότητες: Την ημέρα εκείνη, εκτός από την Ημέρα Καριέρας,θα πραγματοποιηθούν διάφορες ομιλίες σχετικές με θέματα αναπηρίας, προσβασιμότητας και ισότητας οι οποίες θα είναι ανοιχτές προς όλους, καθώς και διαγωνισμός επιχειρηματικότητας, το Hack.4all.

Έχοντας ως γνώμονα το γεγονός ότι οι άνθρωποι με αναπηρία αποτελούν το15% του παγκόσμιου πληθυσμού (στην Ελλάδα το αντίστοιχο καταγεγραμμένο ποσοστό ανέρχεται στο 10% του πληθυσμού) και παράλληλαστην Ευρώπη το 52% του εργατικού δυναμικού των ανθρώπων με αναπηρία παραμένουν οικονομικά ανενεργοί σε σχέση με το αντίστοιχο 28% ανθρώπων χωρίς αναπηρία, διαπιστώνουμε την αξία της πραγματοποίησης του CareerFair.4all. (info: www.ilo.org)

Το Career Fair.4all διοργανώνεται από την ethelon με την υποστήριξη του kariera.gr σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =