αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχεται η Wind TV- Πότε αναμένεται να βγει στον «αέρα»

Έρχεται η Wind TV- Πότε αναμένεται να βγει στον «αέρα»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία για την εμπορική διάθεση υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης από τη WIND, σηματοδοτώντας την είσοδο ενός ακόμη παίκτη στην εγχώρια αγορά του pay tv.

Όπως διαβάζουμε στο Capital.gr, στελέχη της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας ανέφεραν στο περιθώριο ενημερωτικής συνάντησης με τα ΜΜΕ ότι το project υλοποιείται με ταχύ ρυθμό και προγραμματίζεται να “βγει στον αέρα” σε περίπου δύο μήνες από σήμερα, το πιθανότερο στις αρχές Φεβρουαρίου. Οι ίδιοι έκαναν λόγο για μια πρόταση και εμπειρία τηλεθέασης η οποία θα διαφέρει αισθητά από τις αντίστοιχες που είναι διαθέσιμες σήμερα στην ελληνική αγορά, τόσο σε τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όσο και σε περιεχόμενο. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε διαδραστικές υπηρεσίες, στοχευμένες στο προφίλ τους, ενώ προβλέπονται πρωτοποριακές δυνατότητες χρήσης της πλατφόρμας.

Για την ανάπτυξη της συνδρομητικής πλατφόρμας τηλεοπτικού περιεχομένου, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του business plan της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια, η WIND συνεργάζεται με τη βελγική Zappware, έναν από τους κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας για τηλεοπτικές πλατφόρμες.

Η εταιρεία μέσω της τεχνολογίας multiscreen video προσφέρει ψηφιακές τηλεοπτικές υπηρεσίες για κάθε οθόνη, συσκευή, δίκτυο. Συγκεκριμένα, στο cloud λογισμικό της έχει ενσωματώσει δυνατότητες εξατομίκευσης τηλεοπτικού περιεχομένου για smartphones, tablets και web-browsers. Δηλαδή οι συνδρομητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της τηλεοπτικής πλατφόρμας ανεξάρτητα από τη συσκευή που θα χρησιμοποιούν, με ζωντανές και catch-up τηλεοπτικές μεταδόσεις και ένα πλούσιο κατάλογο οn – demand περιεχόμενο. Επιπλέον η πλατφόρμα της Zappware προσφέρει μεγάλη ευελιξία ενσωμάτωσης περιεχομένου από τρίτα μέρη καθώς και εφαρμογών για τους τελικούς χρήστες.

Με βάση τη συγκεκριμένη δυνατότητα, έχει ήδη συναφθεί συμφωνία εμπορικής συνεργασίας με τη Nova (Forthnet), στο πλαίσιο της οποίας το αθλητικό περιεχόμενο της Nova, στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το ελληνικό πρωτάθλημα της Super League, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ της EuroLeague, καθώς και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα θα είναι διαθέσιμο από την νέα πλατφόρμα τηλεοπτικού περιεχομένου της Wind. Παράλληλα, υπάρχουν διεργασίες και για άλλες συμφωνίες τηλεοπτικού περιεχομένου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 14 =