αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα Linkedin: Το στοιχείο- έκπληξη που αναζητούν όσοι ψάχνουν δουλειά (ακόμα κι αν τους δώσεις μικρότερο μισθό)

Έρευνα Linkedin: Το στοιχείο- έκπληξη που αναζητούν όσοι ψάχνουν δουλειά (ακόμα κι αν τους δώσεις μικρότερο μισθό)

Τελικά, τι μετράει περισσότερο όταν αναζητάς μια νέα δουλειά; Η εύκολη απάντηση είναι ο μισθός ή τα προνόμια που δίνει μια εταιρία ή οι προοπτικές εξέλιξης. Ενώ όλα αυτά μπορεί να είναι σωστά, υπάρχει ένα ακόμα στοιχείο που ίσως δεν περίμενες, και παίζει κομβικό ρόλο. Είναι η εύκολη μετακίνηση του εργαζομένου από και προς την δουλειά του.

Έρευνα που έκανε το Linkedin, αποκάλυψε ότι ο μικρός χρόνος μετακίνησης, παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι είναι οι άνθρωποι με τη δουλειά τους. Μάλιστα, το 85% των ερωτηθέντων που συμμετχείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι θα δεχόντουσαν περικοπή στον μισθό τους, αρκεί να είχαν μικρότερο χρόνο μετακίνησης από και προς το γραφείο. Μάλιστα, αν οι υποψήφιοι που αναζητούν δουλειά έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο προσφορές εργασίας, είναι πολύ πιθανό να επιλέξουν αυτή που είναι πιο κοντά τους γεωγραφικά, ακόμα κι αν πληρώνει λιγότερα.

Μάλιστα το Linkedin ήδη εστιάζει σε εφαρμογές οι οποίες μέσα από την ίδια πλατφόρμα θα παρέχουν σε όσους αναζητούν εργασία, πληροφορίες σχετικά με το πόσο μακριά είναι μια επιχείρηση που έχει ανοίξει μια θέση. Έτσι ώστε να κάνει την ζωή τους πιο εύκολη και να μην χρειάζεται να ανατρέχουν… στα Google Maps.

Ως εργοδότης δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Δεν μπορείς φυσικά να μετακινήσεις τα γραφεία σου, για να έρθουν πιο κοντά σε έναν εργαζόμενο. Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως, είναι να προσφέρεις τη δυνατότητα για εργασία από το σπίτι κάποιες ημέρες. Οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει εξάλλου τα πράγματα αρκετά πιο εύκολα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + four =