αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Σε ποιους κλάδους αναμένεται να γίνουν προσλήψεις στις αρχές του 2017

Έρευνα: Σε ποιους κλάδους αναμένεται να γίνουν προσλήψεις στις αρχές του 2017

Συγκρατημένα αισιόδοξες παραμένουν οι προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την έρευνα προοπτικών απασχόλησης της ManpowerGroup για το Α΄ τρίμηνο 2017.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι εργοδότες στην Ελλάδα καταγράφουν επιφυλακτικά σχέδια προσλήψεων για το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο του 2017. Από τους 750 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 14% των εργοδοτών αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 12% προβλέπει μείωση και το 72% δεν αναμένει κάποια αλλαγή.

Οι ισχυρότερες προοπτικές αναμένονται να καταγραφούν στον τομέα της Γεωργίας και τον τομέα Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +15% και +14%, αντίστοιχα. Παράλληλα, οι εργοδότες στον τομέα Εμπόριο (Χονδρική & Λιανική) καταγράφουν επιφυλακτικά αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων με προοπτικές της τάξης του +10%, ενώ οι προοπτικές για τον τομέα Δημόσιο και Κοινωνικές Υπηρεσίες διαμορφώνονται στο +9%.

Οι προοπτικές προσλήψεων αποδυναμώνονται στον τομέα της Μεταποίησης και στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου καταγράφονται οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης με ποσοστό -3% και -4%, αντίστοιχα.

Οι εργοδότες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής εξακολουθούν να καταγράφουν ενθαρρυντικές ενδείξεις για τα άτομα που αναζητούν εργασία, με προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +7% για το Α’ τρίμηνο του 2017. Οι προθέσεις προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερές τόσο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όσο και με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι προοπτικές απασχόλησης για τη Βόρεια Ελλάδα ανέρχονται σε ποσοστό +3%. Εμφανίζονται μειωμένες κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά βελτιώνονται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι εργοδότες των Μεγάλων επιχειρήσεων αναμένουν μία δραστήρια αγορά εργασίας, καταγράφοντας συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +26%, ωστόσο, οι εργοδότες των Πολύ Μικρών επιχειρήσεων καταγράφουν αβέβαιο κλίμα προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του -1%.

Λαμβάνοντας υπόψη την εποχική προσαρμογή των δεδομένων, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +7%. Οι προοπτικές προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερές σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ εμφανίζονται ισχυρότερες κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =