αρχικηVIRALΈρευνα: Πως η 4ήμερη εργασία μπορεί να σώσει το περιβάλλον

Έρευνα: Πως η 4ήμερη εργασία μπορεί να σώσει το περιβάλλον

Οφέλη για το περιβάλλον, πέρα από την υγεία, φαίνεται να έχει η εργάσιμη εβδομάδα των τεσσάρων ημερών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Σε επιστημονική έρευνα υπό τον τίτλο «Inventing the Future» ο κοινωνιολόγος ‘Αλεξ Ουίλιαμς, ο οποίος συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου, περιγράφει πώς η μείωση των εργάσιμων ημερών μπορεί να… σώσει τον κόσμο.

Όπως εξηγεί, λιγότερες μέρες δουλειάς σημαίνουν λιγότερα αυτοκίνητα στον δρόμο και κατ’ επέκταση εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς ολόκληρες υπηρεσίες και γραφεία παραμένουν κλειστά.

Ο ίδιος επιστήμονας σημειώνει ότι μελέτη του 2006 είχε αποκαλύψει πως στις ΗΠΑ θα μπορούσε να μειωθεί σε ποσοστό 20% η κατανάλωση ενέργειας, εάν εφαρμοζόταν η εργάσιμη εβδομάδα των τεσσάρων ημερών, ακόμα και με την υιοθέτηση επιμηκυμένου ωραρίου.

Σε ό,τι αφορά την υγεία των εργαζομένων, άλλη έρευνα του πανεπιστημίου του Οχάιο, σε δείγμα 7.500 ανθρώπων, διαπίστωσε ότι όσοι απασχολούνται για περισσότερες από 60 ώρες την εβδομάδα, κινδυνεύουν τρεις φορές περισσότερο να εμφανίσουν αρθρίτιδα, καρδιοπάθειες και διαβήτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 7 =