αρχικηVIRALΈρευνα δείχνει ότι τα χρήματα… φέρνουν την ευτυχία, ειδικά όταν πληρώνουμε για να κάνουν άλλοι τις δουλειές μας

Έρευνα δείχνει ότι τα χρήματα… φέρνουν την ευτυχία, ειδικά όταν πληρώνουμε για να κάνουν άλλοι τις δουλειές μας

Πιο ευτυχισμένοι είμαστε, σύμφωνα με νέα μελέτη, όταν χρησιμοποιούμε τα χρήματά μας για να «αγοράσουμε» χρόνο. Σε πείραμα που έγινε για τις ανάγκες της έρευνας, οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ένιωσαν πιο ευτυχισμένοι όταν ξόδεψαν 35 ευρώ για να εξοικονομήσουν χρόνο -πλήρωσαν δηλ. για δουλειές, αντί να ξοδέψουν τα χρήματα σε υλικά αγαθά.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι το άγχος λόγω της έλλειψης χρόνου προκαλεί χαμηλότερη ευεξία και συμβάλλει στο άγχος και την αϋπνία.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται, ακόμη και οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι είναι συχνά απρόθυμοι να πληρώσουν κάποιους για να κάνουν τις δουλειές που δεν τους αρέσουν.

«Σε μια σειρά από έρευνες διαπιστώνουμε ότι οι άνθρωποι που ξοδεύουν χρήματα για να εξασφαλίσουν στον εαυτό τους περισσότερο ελεύθερο χρόνο είναι πιο ευτυχισμένοι – δηλαδή έχουν υψηλότερη ικανοποίηση από τη ζωή», δήλωσε η Δρ Elizabeth Dunn, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά.

Η αύξηση των εισοδημάτων σε πολλές χώρες οδήγησε σε ένα νέο φαινόμενο. Από τη Γερμανία ως τις ΗΠΑ, οι άνθρωποι αναφέρονται στο «Time Famine», δηλαδή στην έλλειψη χρόνου εξαιτίας των καθημερινών απαιτήσεων της εποχής.

Ψυχολόγοι από τις ΗΠΑ, τονΚαναδά και τις Κάτω Χώρες έθεσαν ως στόχο να ελέγξουν αν τα χρήματα μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα ευτυχίας «αγοράζοντας» χρόνο. Περισσότεροι από 6.000 ενήλικες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Δανία και τις Κάτω Χώρες, μαζί και 800 εκατομμυριούχοι, ρωτήθηκαν για το ποσό των χρημάτων που ξόδεψαν για να εξασφαλίσουν ελεύθερο χρόνο στον εαυτό τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι λιγότερο από το ένα τρίτο των ανθρώπων αυτών δαπάνησαν χρήματα για να «αγοράσουν» χρόνο στον εαυτό τους.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + nine =