αρχικηVIRALΈρευνα: Αυτός είναι ο ακριβότερος δρόμος του κόσμου

Έρευνα: Αυτός είναι ο ακριβότερος δρόμος του κόσμου

Η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης, παραμένει για ακόμη μια χρονιά η ακριβότερη «βιτρίνα» του κόσμου, σε ό,τι αφορά τα ενοίκια των καταστημάτων. Η ετήσια έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield, καταγράφει τους δρόμους εκείνους που επιλέγουν κατά κύριο λόγο οι ισχυροί του εμπορίου, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν πολλές χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο. Στη Νέα Υόρκη τα ενοίκια φτάνουν τα 29.065 ευρώ/τ.μ. τον χρόνο.

Δεύτερος ακριβότερος δρόμος είναι η Causeway Bay στο Χονγκ Κονγκ με 27.884 ευρώ και τρίτη η Λεωφόρος Champs Elysees στο Παρίσι με 13.255 ευρώ/τ.μ. τον χρόνο. Την πρώτη πεντάδα κλείνουν η New Bond Street στο Λονδίνο με 12.433 ευρώ και η Ginza στο Τόκιο με 12.102 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα, μία στις τρεις εμπορικές πιάτσες (36%) σε σύνολο 462, είδαν τα ενοίκιά τους να αυξάνονται τη χρονιά αυτή.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στη «δική μας» εμπορική βιτρίνα, τον ακριβότερο δρόμο της Ελλάδας, την οδό Ερμού. Σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη, βρίσκεται στην 25η θέση, κερδίζοντας δύο θέσεις σε σύγκριση με το 2015. Το ενοίκιο για τα καταστήματα στην Ερμού ανέρχεται σε 2.340 ευρώ/τ.μ. τον χρόνο. Η Ερμού κάποτε είχε φτάσει να συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα ακριβότερων δρόμων του κόσμου, όμως, η κατρακύλα ξεκίνησε από το 2009 και μετά, όταν τα μισθώματα υποχώρησαν δραματικά και τα «λουκέτα» εμφανίστηκαν και στον δρόμο αυτό.

Εντός του 2016 έγιναν ορισμένες σημαντικές συμφωνίες, με αποτέλεσμα να «τσιμπήσουν» τα ενοίκια και να εμφανιστεί σε ορισμένες περιπτώσεις και «αέρας». Πλέον για την ενοικίαση χρειάζονται 195 ευρώ ανά τ.μ. τον μήνα όταν προ κρίσης είχαν αγγίξει τα 300 ευρώ/τ.μ., ενώ κατά την περίοδο της κρίσης οι τιμές υποχώρησαν στα 160 ευρώ/τ.μ.

Η Ερμού ξεπερνά δρόμους στο Βιετνάμ, την Ταϊβάν και την Ινδία, αλλά υπολείπεται της Τσεχίας και της Μαλαισίας, όπως σημειώνει η Ημερησία.

Στη λίστα της C&W βρίσκεται η οδός Τσακάλωφ με 1.080 ευρώ/τ.μ., η Βουκουρεστίου με 2.160 ευρώ/τ.μ., η οδός Μεταξά στη Γλυφάδα με 1.380 ευρώ/τ.μ., η οδός Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά με 1.320 ευρώ/τ.μ. τον μήνα, η Σωτήρος στον Πειραιά με 840 ευρώ/τ.μ., η Χαϊμαντά με 1.080 ευρώ/τ.μ., η Προξένου Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη με 600 ευρώ/τ.μ. και τέλος η Τσιμισκή επίσης στη Θεσσαλονίκη με 1.560 ευρώ/τ.μ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + nine =