αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημαντικές φράσεις από τον δημιουργό της θρυλικής Wikipedia

Έξι σημαντικές φράσεις από τον δημιουργό της θρυλικής Wikipedia

Θέλησε να δώσει ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους πάνω στη γη. Και δημιούργησε τη διάσημη πλέον Wikipedia. Μια δωρεάν εγκυκλοπαίδεια, η οποία είναι μόνιμα online στο ίντερνετ.

Είναι ο Jimmy Wales. Ψάχνοντας να βρεις πληροφορίες για τον ίδιο (που αλλού;) στην Wikipedia, βλέπεις ότι πρόκειται για έναν Αμερικανό επιχειρηματία, με μάστερ στα Οικονομικά. Ο Jimmy Wales σήμερα είναι 50 ετών. Τον Ιανουάριο του 2001, μαζί με τον Larry Sanger, λάνσαραν την Wikipedia, ένα project που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να βρει πληροφορίες, σχεδόν για οποιοδήποτε θέμα επιθυμεί.

Σήμερα, η αγγλική έκδοση της Wikipedia αριθμεί 5.200.000 άρθρα. Σε διάφορες ομιλίες του, ο Wales έχει δώσει τις δικές του απαντήσεις για το πως βλέπει ο ίδιος τα πράγματα στη ζωή.

Έξι σημαντικές φράσεις από τον Mr Wikipedia

1– Φανταστήκαμε έναν κόσμο στον οποίο ο κάθε άνθρωπος πάνω στον πλανήτη θα έχει πρόσβαση στη γνώση. Και αυτό κάναμε.

2– Συνήθως, προσπαθώ να έχω μια λογική προσέγγιση στη ζωή.

3– Πρέπει να έρθουμε πιο κοντά, σε παγκόσμιο επίπεδο, και να σκεφτούμε. Έχουμε ένα εργαλείο: το ίντερνετ. Ας το χρησιμοποιήσουμε.

4– Ο ρυθμός ανάπτυξης μας συνεχίζει να είναι συγκλονιστικός.

5– Τα πράγματα λειτουργούν καλά όταν μια ομάδα ανθρώπων γνωρίζουν ο ένας τον άλλο. Και τα πράγματα δεν δουλεύουν όταν πρόκειται για τυχαίους ανθρώπους που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

6– Ο ελεύθερος λόγος περιλαμβάνει το δικαίωμα να μη μιλάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =