αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι διάσημοι επιχειρηματίες που ξεκίνησαν την διαδρομή τους σε νεαρή ηλικία

Έξι διάσημοι επιχειρηματίες που ξεκίνησαν την διαδρομή τους σε νεαρή ηλικία

Με αφορμή τη δημοσίευση της φετινής διεθνούς λίστας 40 under 40 του Fortune, το Fortune Greece κάνει μια αναδρομή σε μερικές από τις γνωστότερες παρουσίες που βρέθηκαν κάποτε στη λίστα, στη νεότητά τους.

JEFF BEZOS

Έτος πρώτης εμφάνισης στη λίστα: 1999

Ο Bezos ήταν νούμερο 2 στην πρώτη λίστα 40 under 40 του Fortune το 1999, όταν η κατάταξη βασιζόταν αποκλειστικά στον προσωπικό πλούτο του καθενός. Τότε, ο Bezos μας είχε πει ότι κουβαλούσε παντού τέσσερις συσκευές: έναν βομβητή email, ένα κινητό τηλέφωνο, μια ψηφιακή κάμερα, κι έναν ελβετικό σουγιά. Ήταν 35 ετών και η περιουσία του άγγιζε ήδη τα 5,74 δισεκατομμύρια δολάρια.

MARK ZUCKERBERG

Έτος πρώτης εμφάνισης στη λίστα: 2009

Ο Zuckerberg πρωτοεμφανίστηκε στη λίστα 40 under 40 το 2009, όταν η λίστα ξεκίνησε εκ νέου με την τωρινή της μορφή. Αλλά το ντεμπούτο του στο Fortune το έκανε το 2005, όταν ήταν μόλις 21 ετών και κουβαλούσε ακόμα επαγγελματικές κάρτες που έλεγαν “I’m CEO…bitch” («Είμαι διευθύνων σύμβουλος …μωρή»). Τότε μας είπε: «Βρίσκομαι στον χώρο για να φτιάξω κάτι τέλειο, όχι για να με εξαγοράσει κάποιος άλλος».

ELON MUSK

Έτος πρώτης εμφάνισης στη λίστα: 2002

Τώρα είναι ένας μεγιστάνας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το 2002, όταν έκανε το ντεμπούτο του στη λίστα 40 under 40, η PayPal, μια εταιρεία στην οποία είχε συμβάλλει με τη δική του startup Χ.com, είχε μόλις εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Ήταν 31 ετών και είχε ιδρύσει την SpaceX την ίδια χρονιά. Η Tesla προέκυψε την επόμενη.

ΙVANKA TRUMP

Έτος πρώτης εμφάνισης στη λίστα: 2014

Η 32χρονη βρέθηκε στη λίστα πριν φανταστεί ο οποιοσδήποτε ότι ο μπαμπάς της επρόκειτο να εκδηλώσει πολιτικές φιλοδοξίες. Εκείνη την εποχή η ίδια ήταν το βασικό πρόσωπο μιας επιτυχημένης συλλογής μόδας και είχε πρωτοστατήσει στη συμφωνία μετατροπής του κτιρίου του Παλαιού Ταχυδρομείου στην Ουάσινγκτον σε ξενοδοχείο της …αυτοκρατορίας Trump.

MICHAEL DELL

Έτος πρώτης εμφάνισης στη λίστα: 1999

Υπήρξε ο πρώτος επιχειρηματίας που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας 40 under 40. Ο Dell εγκατέλειψε τις σπουδές του, έχοντας ξεκινήσει τον τεχνολογικό γίγαντα Dell Computer από το δωμάτιο της φοιτητικής του εστίας. Στα 34 του, ήταν με διαφορά ο πλουσιότερος άνθρωπος εκείνης της …φουρνιάς 40 under 40, με περιουσία 21,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και ακολούθησαν πολλές άλλες παρουσίες του σε λίστες επόμενων ετών.

ELIZABETH HOLMES

Έτος πρώτης εμφάνισης στη λίστα: 2014

Σε μια από τις πιο θεαματικές εταιρικές πτώσεις των τελευταίων δεκαετιών, η startup εξετάσεων αίματος της Holmes βρέθηκε στην κορυφή (όταν η Holmes βρέθηκε στη λίστα ήταν 31 ετών με μια εταιρεία αξίας 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων), αλλά κατέρρευσε όταν αμφισβητήθηκε η αξιοπιστία της τεχνολογίας της. Τώρα, η Holmes προσπαθεί να διασώσει ό,τι μπορεί και να κάνει μια νέα αρχή, σε σαφώς μικρότερη κλίμακα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 13 =