αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι αξιομνημόνευτες φράσεις του Steve Jobs, που δείχνουν το πως μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο

Έξι αξιομνημόνευτες φράσεις του Steve Jobs, που δείχνουν το πως μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο

Στις 5 Οκτωβρίου 2011, ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, έφυγε από τη ζωή. Ωστόσο, μέχρι τότε είχε καταφέρει να αλλάξει πολλά στον κόσμο της τεχνολογίας. Και το ακόμα σημαντικότερο: κατάφερε να εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε να κυνηγήσουν το όνειρο τους, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που θα βρουν μπροστά τους.

Αν προσπαθούσαμε να θυμηθούμε τις καλύτερες δημόσιες στιγμές του Jobs, σίγουρα θα φτιάχναμε μια πολύ μεγάλη λίστα. Aπό την παρουσίαση του πρώτου iPod ή του πρώτου iPhone, μέχρι την ομιλία του (που μνημονεύεται ακόμα και σήμερα) στους αποφοίτους του Στάνφορντ το 2005.

Το It’s Possible γυρίζει τον χρόνο πίσω, και θυμάται 6 αξιομνημόνευτες φράσεις του ιστορικού ιδρυτή της Apple. Ένα άτυπο TOP-6, με φράσεις τολμηρές που άφησαν το δικό τους στίγμα. Κάποιες είναι πιο γνωστές και κάποιες όχι τόσο. Όλες όμως έχουν… το γνώριμο στιλ του Steve Jobs. Ενός ανθρώπου που, είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με τις απόψεις του, άφησε το δικό του στίγμα σε αυτόν τον κόσμο.

1– Όταν καινοτομείς, μερικές φορές κάνεις λάθη. Είναι καλό να τα παραδεχτείς γρήγορα. Και να προχωρήσεις βελτιώνοντας τις άλλες καινοτομίες σου.

2– Τα σπουδαία πράγματα στις επιχειρήσεις δεν έγιναν ποτέ από ένα άτομο. Έγιναν από ομάδες ανθρώπων.

3– Οι άνθρωποι πιστεύουν, ότι η εστίαση σημαίνει πως λες «ναι» στο πράγμα που εστιάζεις. Αλλά αυτή δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια. Σημαίνει ότι λες «όχι» στις εκατομμύρια άλλες καλές ιδέες που υπάρχουν εκεί έξω.

4– Ο μόνος τρόπος για να κάνεις σπουδαία πράγματα, είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Αν δεν το έχεις βρει ακόμα, συνέχισε να ψάχνεις. Μην παραίτησε.

5– Ο χρόνο σου είναι περιορισμένος. Μην τον σπαταλάς ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου.

6– Όχι, δεν ξέρουμε που οδηγεί. Ξέρουμε απλά, ότι υπάρχει κάτι πολύ μεγαλύτερο, από τον καθένα μας εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =