αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνα από τα ωραιότερα κτίρια της Ελλάδας ετοιμάζεται στην Καλλιθέα- Ποια μεγάλη εταιρία θα στεγαστεί εκεί

Ένα από τα ωραιότερα κτίρια της Ελλάδας ετοιμάζεται στην Καλλιθέα- Ποια μεγάλη εταιρία θα στεγαστεί εκεί

Σε μικρή απόσταση από το Ωνάσειο, ολοκληρώθηκε το εντυπωσιακό Κέντρο Πολιτισμού στην Καλλιθέα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο ήδη βραβεύθηκε ως Global Best Project για το 2016 από το ENR. Στα επιβλητικά αυτά έργα που άφησαν πίσω τους οι Έλληνες εφοπλιστές που μεσουράνησαν τον 20ο αιώνα έρχεται να προστεθεί, αυτό του Γιάννη Αγγελικούση, του μεγαλύτερο ιδιώτη εφοπλιστή στον κόσμο σήμερα.

Το καινούργιο κτίριο γραφείων και διοίκησης της ναυτιλιακού ομίλου Anangel Maritime Group, περιλαμβάνει εκπαιδευτικό κέντρο, ναυτιλιακές υπηρεσίες και υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Επίσης, περιλαμβάνει συμπληρωματικούς χώρους όπως Μουσείο, Βιβλιοθήκη, καφέ, γραφεία του Ιδρύματος, γυμναστήριο, αμφιθέατρο και χώρο εστίασης.

Όπως διαβάζουμε στο KallitheaCity.gr, αντί να επιλέξει να δημιουργήσει τα νέα γραφεία της στο Σίτι του Λονδίνου, η Agemar επέμεινε ελληνικά και όπως φαίνεται από την εντυπωσιακή αεροφωτογραφία, συμβάλει και αυτή στην αναβάθμιση της αστικής εικόνας της Καλλιθέας στο συγκεκριμένο τμήμα της. Το κτήριο, που σύμφωνα με πληροφορίες θα παραδοθεί από την εταιρεία Dimand το προσεχές καλοκαίρι θα συγκεντρώσει το σύνολο των υπηρεσιών του ομίλου Αγγελικούση. Παράλληλα, στην πολυόροφη εγκατάσταση, θα λειτουργεί εκπαιδευτικό κέντρο, μουσείο, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο καθώς και τα γραφεία του Ιδρύματος. Παράλληλα, για τους εργαζόμενους, θα παρέχονται υπηρεσίες όπως γυμναστήριο, εστιατόρια και καφέ.

Το έργο, το οποίο αποτελεί μία επένδυση ύψους 47 εκατ. ευρώ, αγγίζει τα 30 χιλ. τ.μ. από τα οποία τα 16.000 αφορούν υπόγειους χώρους. Ο σχεδιασμός του κτιρίου πραγματοποιήθηκε από το γραφείο Sparch Sakellaridou/Papanikolaou Architecs το οποίο έχει ήδη παρουσία στην λεωφόρο Συγγρού μέσω των κεντρικών γραφείων της Εθνικής Ασφαλιστικής.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + fifteen =