αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας σωστός leader δίνει feedback στην ομάδα του, χρησιμοποιώντας αυτή τη «φόρμουλα τριών λέξεων»

Ένας σωστός leader δίνει feedback στην ομάδα του, χρησιμοποιώντας αυτή τη «φόρμουλα τριών λέξεων»

Φυσικά, το να δίνεις feedback στα μέλη της ομάδας σου είναι ένα σημαντικό κομμάτι για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι άκομψος μαζί τους ή να τους κλείνεις… για ώρες μέσα σε μια αίθουσα, λέγοντας τους τις απόψεις και τις κατευθύνσεις σου.

Έρευνας μάλιστα έχουν δείξει, ότι οι «μικρές δόσεις» σε feedback είναι πολύ πιο αποτελεσματικές. Πως μπορείς να δόσεις σύντομα το feedback που θέλεις ενώ παράλληλα να έχεις το αποτέλεσμα που θες; Το The Muse παραθέτει μια ιδιαίτερη λύση. Αυτή έχει να κάνει με την «φόρμουλα τριών λέξεων». Δηλαδή, να στηριχτείς σε 3 λέξεις για να πεις αυτά που θέλεις στους εργαζομένους σου. Έχουμε και λέμε:

1- Δουλειά: Ξεκινήστε την ομιλία σας, λέγοντας την άποψη σας για τον τρόπο που γίνεται η δουλειά. Αγγίξτε καθημερινά θέματα και τρόπους με τους οποίους πιθανόν μπορεί να βελτιωθεί ο τρόπος δουλειάς.

2- Έξτρα: Μιλάμε για την έξτρα προσπάθεια. Επισημάνετε πράγματα που ενδεχομένως έχει κάνει η ομάδα, τα οποία ήταν πέρα από τις βασικές αρμοδιότητες της. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για έναν μεμονωμένο εργαζόμενο.

3- Ενοχλητικό: Αν χρειάζεται, ολοκληρώστε την ομιλία σας με οποιεσδήποτε ενοχλητικές ή προβληματικές συμπεριφορές έχετε παρατηρήσει και σχετίζονται με την εργασία. Καλό είναι βέβαια, να μη χρησιμοποιήσεις τη λέξει «ενοχλητικό».

Με αυτή την «φόρμουλα 3 λέξεων» θα πετύχεις να είσαι σαφής και σύντομος σε ότι θέλεις να πεις. Έτσι, είναι σίγουρο ότι στη συνέχεια θα υπάρχει αρκετός χρόνος έτσι ώστε να δείτε τα πράγματα στην πράξη και το πως μπορεί να βελτιωθεί μια κατάσταση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =