αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας ρεπόρτερ του CNBC πήγε στο εξωτικό Μπαλί και περιγράφει το πως δουλεύουν οι ψηφιακοί νομάδες εκεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας ρεπόρτερ του CNBC πήγε στο εξωτικό Μπαλί και περιγράφει το πως δουλεύουν οι ψηφιακοί νομάδες εκεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Το έχουμε ξανά συζητήσει εδώ στο It’s Possible: Η τάση με τους ψηφιακούς νομάδες γίνεται όλο και πιο έντονη. Πρόκειται για νέου ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να δουλέψουν από οπουδήποτε στον κόσμο. Με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. Έτσι ταξιδεύουν μαζί με ένα laptop και ένα smartphones, ενώ παράλληλα εργάζονται και βγάζουν αρκετά χρήματα.

Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και εικόνα, από αυτό το ιδιαίτερο μοντέλο εργασίας. Ο δημοσιογράφος του CNBC, Uptin Saiidi, πήγε στο εξωτικό Μπαλί. Για να συναντήσεις τους ψηφιακούς Νομάδες που υπάρχουν εκεί. Στο παρακάτω βίντεο, κατέγραψε όλα όσα έζησε.

Οι νομάδες εργάζονται σε ένα co-working χώρο, πολύ κοντά στην παραλία. Δεν υπάρχουν οι χώροι γραφείων που έχουμε συνηθίσει. Εκεί όπου δουλεύουν οι νομάδες θυμίζει περισσότερο… beach bar (εντάξει, χωρίς την μουσική). Με τις ξύλινες επιφάνειες να κυριαρχούν. Εκεί θα δεις να εργάζονται επιχειρηματίες, developers ή designers.

Το να εργαστείς στον συγκεκριμένο χώρο, κοστίζει 15 δολάρια την ημέρα. Παρέχοντας σου Wifi, ενώ μπορείς να εργαστείς οπουδήποτε μέσα στο co-working κτίσμα.

Ο ρεπόρτερ του CNBC παρουσιάζει στο βίντεο και άλλους ανθρώπους που εργάζονται εκεί. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μιλάμε για άτομα που προέρχονται από χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Επέλεξαν, δηλαδή, να αφήσουν τις προηγμένες χώρες καταγωγής τους και να ξεκινήσουν να εργάζονται ως ψηφιακοί νομάδες. Πηγαίνοντας στο Μπαλί, στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η καθημερινότητα μοιράζεται κάπου μεταξύ δουλειάς, παραλίας, σερφ και νυχτερινών εξόδων. Το σημαντικό είναι φυσικά, ότι όλοι οι νομάδες που βλέπουμε, έχουν αναπτύξει κάποιο project, βγάζοντας έτσι χρήματα. Δες όλο το βίντεο και σκέψου το: Μήπως να ετοιμάσεις βαλίτσες;

What I learned by being a digital nomad for a day

These millennials are sipping coconuts on the beach – and still making money.

Posted by CNBC: Make It on Dienstag, 22. August 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 7 =