αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας πρώην εργαζόμενος της Amazon και νυν startupper αποκαλύπτει το τρικ που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις στη δουλειά

Ένας πρώην εργαζόμενος της Amazon και νυν startupper αποκαλύπτει το τρικ που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις στη δουλειά

Το μακρινό 2003, ο Manual «Manny» Medina εργαζόταν ως senior product manager στην Amazon. Εκεί παρατήρησε κάτι: σχεδόν όλοι οι διευθυντές, μπορούσαν να κάνουν μαθηματικές εξισώσεις χωρίς να χρησιμοποιούν κομπιουτεράκι ή ακόμα και μολύβι.

«Τα στελέχη της Amazon ήταν σε θέση να κάνουν μαθηματικές πράξεις πολύ γρήγορα, με το μυαλό τους. Ήταν τόσο ξεκάθαρη η ικανότητα τους στο να διαχειρίζονται τους αριθμούς γρήγορα» λέει ο Medina.

Ο ίδιος συνειδητοποίησε, ότι αν ήθελε να ξεχωρίσει θα έπρεπε να γίνει καλύτερος στα μαθηματικά. Αγόρασε ένα βιβλίο που αφορούσε το πως θα κάνεις γρήγορα μαθηματικές πράξεις, για να τον βοηθήσει. Όπως εξηγεί ο Medina, το να έχεις μαθηματικές δεξιότητες είναι πολύ χρήσιμο ειδικά αν εργάζεσαι στον χώρο της τεχνολογίας ή των οικονομικών.

«Το να είσαι γρήγορος με τους αριθμούς, μπορεί να σε οδηγήσει σε κορυφαίες επαγγελματικές θέσεις» λέει ο Medina στο CNBC. Αφού έφυγε από την Amazon, εργάστηκε ως στέλεχος στην Microsoft. Σήμερα ο Manual «Manny» Medina είναι CEO της δικής του startup, με το όνομα Outreach. Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που απευθύνεται σε sales teams.

Γνωρίζοντας το πως να υπολογίζει τα ποσοστά ή να προσθαφαιρεί μεγάλους αριθμούς χωρίς κομπιουτεράκι, έχει καταφέρει να κάνει καλύτερες παρουσιάσεις. Και να έχει πιο δυνατά και άμεσα επιχειρήματα, όταν χρειάζονται. Έχοντας τη δυνατότητα να παρουσιάζεις τα στατιστικά στοιχεία της βιομηχανίας, φαίνεσαι σαν να είσαι expert, όπως λέει ο Medina.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =