αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας δημοσιογράφος περιγράφει την τεράστια άρνηση που είχαν οι Steve Jobs και Bill Gates στην κριτική

Ένας δημοσιογράφος περιγράφει την τεράστια άρνηση που είχαν οι Steve Jobs και Bill Gates στην κριτική

Είναι και οι δύο τους, από τους μεγαλύτερους ανθρώπους της τεχνολογίας, που έχουν περάσει από αυτόν τον πλανήτη. Μιλάμε για τους Steve Jobs και Bill Gates. Όπως είναι γνωστό, ο πρώτος δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Οι δύο διάσημοι άνδρες, κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή. Είχαν όμως, μεταξύ άλλων, ένα κοινό χαρακτηριστικό, όπως αποκαλύπτεται τώρα.

Την κάθετη άρνηση στην κριτική. Αυτό είπε ο Αμερικάνος δημοσιογράφος, Walt Mossberg, ο οποίος σκοπεύει σύντομα να αποσυρθεί. Βρέθηκε σε event στις ΗΠΑ, και θυμήθηκε ιστορίες από τα παλιά. Όπως είπε, στη διαδρομή του, έτυχε να λάβει τα… βέλη από τον Steve Jobs και το Bill Gates, επειδή τους έκανε κριτική.

Λίγο πριν τα τέλη των ’90s, ο Steve Jobs επέστρεφε στην Apple για να την σώσει από τη χρεοκοπία. Τότε, ο Mossberg έγραψε ότι ο Jobs έκανε «άλματα» στην τεχνολογία, ενώ ο Bill Gates είναι καλύτερο στις business. Κάτι που φαινομενικά μοιάζει ανούσιο ενόχλησε τον Gates.

«Είμαι απλά ένα business guy; Έχω βαρεθεί να είμαι ο επιχειρηματίας και ο Jobs o τεχνολόγος». Αυτό είπε νευριασμένος ο Gates το πρωί που δημοσιεύτηκε το εν λόγω άρθρο, τηλεφωνώντας στον δημοσιογράφο.

Ακριβώς ίδια τακτική απέναντι στην κριτική είχε και ο Steve Jobs. Όταν πριν αρκετά χρόνια, ο Mossberg είχε γράψει άρθρο στο οποίο παρέθετε τα θετικά και τα αρνητικά που είχαν κάποια προϊόντα της Apple, το τηλέφωνο του χτύπησε. Ήταν ο Jobs. «Δεν πήρα για να κάνω κριτική στη στήλη» του είπε. Και στη συνέχεια… έκανε κριτική. Ο δημοσιογράφος μόλις είχε γράψει (και) για τα μειονεκτήματα που είχε ένα προϊόν και αυτό είχε ενοχλήσει το ιστορικό ιδρυτή της Apple. «Νομίζω ότι αυτό είναι άδικο» του είχε τονίσει ανάμεσα σε άλλα ο Jobs.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =