αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έλαβα 82 απορρίψεις πριν βρω την πρώτη μου δουλειά. Αλλά μου δίδαξαν ένα μεγάλο μάθημα»: Εξηγεί ένας κορυφαίος CEO

«Έλαβα 82 απορρίψεις πριν βρω την πρώτη μου δουλειά. Αλλά μου δίδαξαν ένα μεγάλο μάθημα»: Εξηγεί ένας κορυφαίος CEO

Το να έρχεται αντιμέτωπος με την απόρριψη είναι σκληρό. Το γίνεται κατ’ επανάληψη είναι ακόμα πιο δύσκολο. Ωστόσο, μερικές φορές οι απορρίψεις αυτές μπορούν να σου φανούν χρήσιμες. Και το μόνο που πρέπει να κάνεις πρακτικά, είναι να πας παρακάτω.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση του Steve Allan. Ο οποίος σήμερα είναι global CEO της MediaCom. Πριν βρει την πρώτη του δουλειά, έλαβε 82 απορρίψεις. Όμως δεν το έβαλε κάτω. Όπως θυμάται ο ίδιος, μπορεί σε εκείνη την φάση να αισθανόταν απογοητευμένος, ωστόσο βλέποντας τα γεγονότα τώρα, εξηγεί ότι όλες αυτές οι δυσκολίες του έκαναν καλό. Και του δίδαξαν ένα μεγάλο μάθημα: Ότι για να φτάσεις στην επιτυχία πρέπει να είσαι ασταμάτητος, να προσπαθείς ξανά και ξανά, μέχρι να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

«Συνέχισα να προσπαθώ γιατί είχα έναν στόχο και ήξερα τι ήθελα να κάνω», τονίζει ο CEO στο CNBC.

Οι απορρίψεις που έλαβε, όχι μόνο δεν τον έκαναν να σταματήσει την προσπάθεια του, αλλά δούλεψε ακόμα σκληρότερα. Και η επιτυχία ήρθε. Τώρα, όταν τον ρωτούν για το τι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να χτίσει μια πετυχημένη επιχείρηση ή καριέρα γενικότερα, ο ίδιος είναι ξεκάθαρος: Πρέπει να είσαι ασταμάτητος, όσες δυσκολίες και αν προκύψουν. Και παραθέτει 3 ακόμα επαγγελματικά tips:

1# Αν έχεις μια ιδέα, κοινοποίησε την. Ακόμα και μέσα σε ένα meeting. Μερικές φορές, το πιο έξυπνο άτομο μέσα σε ένα δωμάτιο, δεν είναι το πιο πετυχημένο. Μη φοβάσαι να πεις ανοιχτά μια ιδέα.

2# Πες «ναι» σε νέα projects. Προσπάθησε να συμμετέχεις σε projects που είναι καινοτόμα και σε βγάζουν έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Έτσι θα αναπτυχθείς.

3# Κάνε ερωτήσεις. Κάνε ερωτήσεις όχι μόνο πάνω στο αντικείμενο σου. Αλλά και ερωτήσεις που μπορούν να σου δώσουν γνώσεις για άλλα πεδία και να σου ανοίξουν ευκαιρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =