αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈγραψε ιστορία η SpaceX: Για πρώτη φορά απογείωσε και προσγείωσε χρησιμοποιημένο πύραυλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Έγραψε ιστορία η SpaceX: Για πρώτη φορά απογείωσε και προσγείωσε χρησιμοποιημένο πύραυλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η SpaceX και ο θαυματουργός Elon Musk τα κατάφεραν. Δύο χρόνια μετά την πρώτη απογείωση και προσγείωση πυραύλου, η εταιρία κατάφερε τον μεγάλο στόχο της: Να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά απογείωση και προσγείωση, ενός χρησιμοποιημένου πυραύλου. Η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Όπως γίνεται κατανοητό, ένα τέτοιο μοντέλο διαστημικών αποστολών, είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον άνθρωπο, αφού δίνεται η δυνατότητα να μειωθεί το κόστος του όλου project. Και αυτό γιατί ένας πύραυλος θα μπορείς -με τη σχετική συντήρηση- να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαστημικές αποστολές.

Η ιστορική «πτήση» για την SpaceX έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος). Ο χρησιμοποιημένος Falcon 9 εκτοξεύτηκε από το ακρωτήριο του Κανάβεραλ, έστειλε έναν δορυφόρο επικοινωνιών σε τροχιά και στη συνέχεια προσγειώθηκε σε ένα από τα ειδικά πλοία της εταιρίας, που βρίσκονταν στον Ατλαντικό Ωκεανό.

«Η σημερινή αποστολή, ήταν ένα κρίσιμο ορόσημο για την SpaceX» δήλωσε αμέσως μετά ο ιδρυτής της εταιρίας, Elon Musk.

Η αμερικανική εταιρία, εργαζόταν πάνω στην συγκεκριμένη ιδέα από το 2011. Μετά από πολλές δοκιμές και αρκετή ανάπτυξη του εγχειρήματος, έφτασε στον στόχο. Μετά τη σημερινή επιτυχία, η SpaceX σχεδιάζει να πραγματοποιήσει και άλλες εκτοξεύσεις χρησιμοποιημένων πυραύλων στο προσεχές μέλλον. «Έγιναν πολλά και δύσκολα βήματα σε όλη αυτή τη διαδρομή, αλλά είμαι πολύ υπερήφανος που η SpaceX κατάφερε να πετύχει αυτό το απίστευτο ορόσημο στην ιστορία του διαστήματος» συμπλήρωσε ο Elon Musk.

SpaceX’s historic used Falcon 9 rocket launch

SpaceX just made history by successfully re-launching a used rocket.

Posted by The Verge on Donnerstag, 30. März 2017

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + eight =