αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆφησε μια δουλειά με 90.000 δολάρια το χρόνο, για κάτι σπουδαιότερο. Τώρα η Claire Wasserman δίνει 4 συμβουλές επιτυχίας

Άφησε μια δουλειά με 90.000 δολάρια το χρόνο, για κάτι σπουδαιότερο. Τώρα η Claire Wasserman δίνει 4 συμβουλές επιτυχίας

Πριν από 7 μήνες, χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, άφησε τη δουλειά της που τις προσέφερε εισόδημα 90.000 δολάρια το χρόνο. Αυτή δεν ήταν μια ασυνήθιστη κίνηση για την Claire Wasserman, η οποία έχει επίσης δουλέψει ως διαφημίστρια και παραγωγός. «Είμαι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονέα» λέει η ίδια με μια αίσθηση του χιόμορ. Και συμπληρώνει: «Σχεδόν κάθε 10 μήνες σταματώ ότι κάνω και κοιτώ την επόμενη κίνηση μου».

Τώρα, η επόμενη κίνηση ήταν να γίνει ακτιβίστρια, μέσα από μια εταιρία που ίδρυσε, με το όνομα Ladies Get Paid. Στόχος της πρωτοβουλίας, είναι οι γυναίκες να αναγνωρίσουν και να διεκδικήσουν της αξία τους. Σύμφωνα με έρευνα του Institute for Women’s Policy Research, οι γυναίκες εξακολουθούν να αμείβονται κατώτερα σε σχέση με τους άντρες. Μάλιστα, αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονα στις σκουρόχρωμες γυναίκες, οι οποίο παίρνουν 54% λιγότερα χρήματα συγκριτικά με τους λευκούς άνδρες.

Το Ladies Get Paid, έχει διαδοθεί σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και μέχρι σήμερα περισσότερες από 3.000 γυναίκες έχουν γίνει μέρος της συζήτησης, όπως σημειώνει το CNBC. Ένας ακόμα στόχος της εταιρίας, είναι να βοηθήσει τις γυναίκες σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Η 30χρονη Claire Wasserman θεωρεί ότι στη δική της σταδιοδρομία έκανε το σωστό. «Είμαι πάντα λίγο μπερδεμένη, όταν άνθρωποι μιλούν για το σχέδιο τους που αφορά τα επόμενα 5 χρόνια. Φαίνεται, ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες» λέει χαρακτηριστικά. Και μάλιστα δίνει 4 δυμβουλές επιτυχίας, για όσους θέλουν να αρπάξουν μια νέα ευκαιρία.

1- Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής, πριν τον τίτλο δουλειάς: Είναι βασικό να σκεφτείς τι ζωή θέλεις να έχεις καθημερινά, πριν αποφασίσεις τη δουλειά που θα κάνεις. Αν για παράδειγμα δεν είσαι πρωινό τύπος ή δεν σου αρέσει να φοράς κοστούμι κάθε ημέρα, τότε μια δουλειά που αντιστοιχεί σε αυτά τα δεδομένα μάλλον δεν είναι για εσένα. ‘Η αν, για παράδειγμα, σου αρέσουν τα τατουάζ, τότε πιθανόν θα πρέπει να αποκλείσεις κάποια επαγγέλματα.

2- Φτιάξτε τη δική σας γραμμή: Η επαγγελματική πορεία της Wasserman ποτέ δεν βασίστηκε στην προϋπηρεσία που έγραφε το βιογραφικό της. Πάντα έκανε κάτι διαφορετικό. Πάντα ήθελε να πηγαίνει ένα βήμα πιο κάτω. Ουσιαστικά δημιούργησε τη δική της πορεία και αναλάμβανε έναν διαφορετικό ρόλο κάθε φορά.

3- Ακολουθήστε την περιέργεια σας, όχι το πάθος σας: Πολλοί πετυχημένοι CEO, όπως ο Tim Cook, συμβουλεύουν να ακολουθήσετε το πάθος σας. Η 30χρονή επιχειρηματία διαφωνεί με αυτό και θεωρεί ότι έχει γίνει μια κατάχρηση της συγκεκριμένης λέξης. Αντί για αυτό προτείνει: «Ακολουθήστε την περιέργεια σας. Θα είναι καλύτερα, θα δουλέψετε πιο σκληρά και τα χρήματα θα έρθουν».

4- Δεν μετρά πόσα χρήματα βγάζετε, αλλά πόσα χρήματα ξοδεύετε: Τα χρήματα αποτελούν απόδειξη επιτυχίας για αρκετούς. Η Wasserman θεωρεί ότι το σημαντικότερο είναι να είσαι ισορροπημένος ανάμεσα στο πόσα λεφτά βγάζεις και πόσα ξοδεύεις. «Το να έχεις ένα μεγάλο μισθό δεν σημαίνει τίποτα, αν είσαι υπερβολικά σπάταλος» τονίζει η ίδια. Αν θες να αφήσεις μια επαγγελματική θέση, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να ξεμείνεις από χρήματα. Αν θες να κάνεις το βήμα όμως, η Wasserman προτείνει να κάνεις δύο ερωτήσεις στον εαυτό σου: 1- Που θα είσαι πιο δημιουργικός; 2- Τι μπορείς να θυσιάσεις;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + twenty =