αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆμεση λύση ή «ναυάγιο»: Ποια είναι τα δεδομένα για τον Μαρινόπουλο

Άμεση λύση ή «ναυάγιο»: Ποια είναι τα δεδομένα για τον Μαρινόπουλο

Στη «διακεκαυμένη ζώνη» έχει εισέλθει η διάσωση του Μαρινόπουλου, και πλέον όλα τα ενδεχόμενα για την κατάληξη της πολύκροτης υπόθεσης είναι ανοιχτά, μετά και την εξάντληση των τελευταίων αποθεμάτων της ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Τα χρονικά περιθώρια για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το Πρωτοδικείο Αθηνών έχουν στενέψει επικίνδυνα, καθώς απομένει ακριβώς ένας μήνας προτού εκπνεύσει η προθεσμία που έχει δώσει η οικογένεια Σκλαβενίτη και οι πιστώτριες τράπεζες για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία όσο ειρωνικό και αν ακούγεται συμπίπτει με την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Ημερησία, θεωρείται κρίσιμο να υπάρξει «λευκός καπνός» μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς χρειάζεται περίπου ένας μηνας για να ολοκληρωθεί η εκδίκαση των τριτανακοπών των πιστωτών που δεν συναίνεσαν στη συμφωνία. Επίσης, δύο εβδομάδες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 30 Ιανουαρίαου λήγει η προστασία των περιουσιακών στοιχείων της αλυσίδας από τους πιστωτές, όμως δικαστικοί κύκλοι θεωρούν ότι μπορεί να δοθεί παράταση.

Πηγές με γνώση της υπόθεσης υπογραμμίζουν ότι η έκδοση της δικαστικής απόφασης είναι μονόδρομος προκειμένου να προχωρήσει το εγχείρημα και τονίζουν πως «δεν υπάρχει Plan B» σε περίπτωση που ναυαγήσει η συγκεκριμένη προσπάθεια. Η λύση που επιλέχθηκε από τις τράπεζες και τον Σκλαβενίτη το περασμένο καλοκαίρι είναι η μόνη που υπάρχει στο τραπέζι. Δεν υπάρχει εναλλακτική», ξεκαθαρίζουν οι ίδιες πηγές όταν κληθούν να σχολιάσουν εάν υπάρχει σχέδιο στο ενδεχόμενο που καταρρεύσει η παρούσα συμφωνία και προσθέτουν χαρακτηριστικά: «λύση τώρα, ή ξαφνικός θάνατος και χάος».

Υπενθυμίζουν μάλιστα πως μέχρι τα ενδιαφερόμενα μέρη καταλήξουν στη λύση μέσω της υπαγωγής στο άρθρο 106Β, προηγήθηκαν μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και εξαντλητικές συζητήσεις, οι οποίες κατέδειξαν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σωθεί η άλλοτε πανίσχυρη αλυσίδα και να αποφεύγει ο συστημικός κίνδυνος που ελλοχεύει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 17 =